* Rijk aan vezels
* Bron van vitamine B9
* Voor jou gerangschikt en daardoor mooi in ovenschotels of salades
Haricots Verts. De letterlijke vertaling vanuit het Frans? Groene bonen. Het zijn de chique, rechte, slanke zusjes van de sperzieboon. Vaak zijn ze net wat donkerder van kleur dan hun soortgenoot en minstens net zo lekker.
Deze bonen zitten boordevol eiwitten en andere vitamines. Goed voor jou. Maar ook goed voor de planeet. Onze blikjes zijn namelijk gemaakt van metaal. En dat materiaal kun je - keer op keer - hergebruiken. Lekker bezig!
We hebben deze extra fijne boontjes speciaal voor jou gerangschikt. Zo ogen deze boontjes extra mooi in een ovenschotel of salade. Onze favoriete recepten met haricots verts? Die vind je hieronder.
Haricots verts extra fijn, water, zout.
Vezelrijk, Bron van vitamine B9 .
voor 100g | en per portie van 110g | |
---|---|---|
Energie (kJ) | 118 kJ | 131 kJ |
Energie (kcal) | 28 kcal | 31 kcal |
Vetten (g) | 0,2 g | 0,2 g |
Waarvan verzadigde vetzuren (g) | 0 g | 0,11 g |
Koolhydraten (g) | 3,5 g | 3,9 g |
W.v. suikers (g) | 0,9 g | 1,0 g |
Voedingsvezels (g) | 3 g | 3,3 g |
Eiwitten (g) per portie | 1,8 g | |
Zout (g) per portie | 0,39 g | |
Vitamine B9 total (µg) per portie | 39,5 µg | 43,5 µg |