03083680597128_528

  • * Rijk aan vezels

  • * Bron van vitamine B9

  • * Voor jou gerangschikt en daardoor mooi in ovenschotels of salades

Haricots Verts. De letterlijke vertaling vanuit het Frans? Groene bonen. Het zijn de chique, rechte, slanke zusjes van de sperzieboon. Vaak zijn ze net wat donkerder van kleur dan hun soortgenoot en minstens net zo lekker.

Deze bonen zitten boordevol eiwitten en andere vitamines. Goed voor jou. Maar ook goed voor de planeet. Onze blikjes zijn namelijk gemaakt van metaal. En dat materiaal kun je - keer op keer - hergebruiken. Lekker bezig!

We hebben deze extra fijne boontjes speciaal voor jou gerangschikt. Zo ogen deze boontjes extra mooi in een ovenschotel of salade. Onze favoriete recepten met haricots verts? Die vind je hieronder.

netto gewicht: 800 g uitlekgewicht: 440 g
pictogramme
pictogramme
ingrediënten

Haricots verts extra fijn, water, zout.

Vezelrijk, Bron van vitamine B9 .

voedingswaarde

voor 100g en per portie van 110g
Energie (kJ) 118 kJ 131 kJ
Energie (kcal) 28 kcal 31 kcal
Vetten (g) 0,2 g 0,2 g
Waarvan verzadigde vetzuren (g) 0 g 0,11 g
Koolhydraten (g) 3,5 g 3,9 g
W.v. suikers (g) 0,9 g 1,0 g
Voedingsvezels (g) 3 g 3,3 g
Eiwitten (g) per portie 1,8 g
Zout (g) per portie 0,39 g
Vitamine B9 total (µg) per portie 39,5 µg 43,5 µg
Bereiding

Dit product kan warm en koud gegeten worden. Koud: laat het product uitlekken. Pan: verwarm het product in de pan en gief af. Magnetron: zet het (afgedekte) schaaltje in de magnetron en verwarm het ongeveer 1.5 minuut op 700 Watt en laat het product uitlekken. Of bereid het product zoals aangegeven in het recept.
Bewaren

Ten minste houdbaar tot: zie onder- of bovenkant blik

Ontdek onze recepten

MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend