Van het land naar je keuken!
Bonduelle verwerkt groenten zo dicht mogelijk bij de plaats waar ze worden geoogst. Groenten van Bonduelle worden binnen 3 uur (conserven) of 4 uur (diepvries) na het oogsten bereid tot de heerlijke producten die hun weg vinden naar jouw keuken.
Het oogsten
Bonduelle werkt met de zogenaamde gecontroleerde teelt. Dat betekent dat de groenten vanaf het zaadje tot het bord uitvoerige tests ondergaan. Direct na de oogst worden de beste groenten geselecteerd en gecontroleerd.
Selectie
Na controles op grootte, kleur, geur en kwaliteit worden de groenten gesorteerd op grootte. Afhankelijk van het type groente worden koppen, stelen, wortels en bladeren verwijderd. De groenten worden gewassen en schoongemaakt.
Bewaren
Met warm water of stoom worden de groenten gereed gemaakt voor bewaring. Gassen die de groenten bevatten worden verwijderd en de activiteit van enzymen wordt gereduceerd. Op deze manier blijven je groenten langer vers.
Invriezen
De diepvriesgroenten worden nu heel snel diepgevroren bij een temperatuur van
-30°C. Door die extreme temperatuur blijft de kwaliteit bewaard. Eenmaal bevroren wordt de temperatuur constant gehouden op -18°C.Conserveren
Groenten die niet worden ingevroren, worden op smaak gebracht met water, zout en kruiden. Daarna worden ze in blikjes gedaan en verhit om microben uit te schakelen.
Bonduelle
Als de groenten klaar zijn voor gebruik, worden ze voorzien van het herkenbare groengele Bonduelle etiket en voorzien van productiecodes. Op die manier kan van al je groenten worden achterhaald waar en wanneer ze zijn geoogst en bereid.
Binnen 4 uur klaar voor jouw keuken
Het hele bereidingsproces neemt vanaf de oogst maximaal 4 uur in beslag. De groenten worden opgeslagen in magazijnen en daarna zijn ze klaar om naar jouw supermarkt te worden gereden. Vervolgens bepaal jij hoelang de groenten van Bonduelle op het schap staan. Hoe sneller in jouw keuken, hoe eerder je kunt genieten!