Balletjes in tomatensaus met kikkererwtjes

Ingrediënten

1 blik Bonduelle kikkererwten 310 g
500 g gemengd gehakt
2 uien
1 groene paprika
1 gele paprika
1 courgette
1 blik gepelde tomaten in blokjes (800 g)
1 brik tomaten passata (500 ml)
1 el gehakte oregano
2 takjes rozemarijn
enkele takjes tijm
2 el gehakte peterselie
olijfolie
peper
zout

Balletjesin tomatensaus met kikkererwtjes

Info

Bereiding

Snij de ui, de paprika’s en de courgette in gelijke stukken. Stoof de helft van de ui aan op een zacht vuurtje en voeg er de paprika en de courgette aan toe. Laat de groenten ongeveer 5 minuten stoven. Kruid met peper en zout.

Voeg de gepelde tomaten en passata er aan toe en laat opnieuw een 10-tal minuten sudderen. Kruid intussen met tijm, rozemarijn en oregano.

Rol ondertussen ook je mouwen op om aan de balletjes te beginnen! Meng het gehakt met de peterselie, ui, peper en zout. Maak mooie balletjes en bak ze goudbruin in een pan met olijfolie.

Voeg de balletjes en de kikkererwten toe aan de saus en laat 15 verder sudderen. Geniet van deze klassieker mét een twist door de balletjes te serveren met aardappelpuree, brood, friet of eet ze gewoon lekker tussendoor!

Recepten detail page banner