1. >Recept
  2. >Chili sin carne met bloemkoolrijst

Chili sin carne met bloemkoolrijst

2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400 g)

1 blikje Bonduelle rode kidneybonen (160 g)

200 g vegetarische gehaktballetjes

1 blik tomatenblokjes (400 g)

1 gele paprika (blokjes)

50 g Griekse yoghurt

3 el olijfolie

1 tl gemalen komijn

2 el fijngehakte peterselie
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400 g)

1 blikje Bonduelle rode kidneybonen (160 g)

200 g vegetarische gehaktballetjes

1 blik tomatenblokjes (400 g)

1 gele paprika (blokjes)

50 g Griekse yoghurt

3 el olijfolie

1 tl gemalen komijn

2 el fijngehakte peterselie
  1. Stap 1
    Verhit 1,5 el olijfolie in een koekenpan. Bak de vegetarische gehaktballetjes 2 min. Voeg de paprika blokjes toe en bak dit 2 min. mee.
  2. Stap 2
    Schep de komijn erdoor. Voeg het blik tomatenblokjes toe en breng dit tegen de kook. Draai het vuur laag, voeg de rode kidneybonen toe en stoof de chili 5 min.
  3. Stap 3
    Verhit in een hapjespan de rest van de olijfolie. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak het 6-7 min. al omscheppend. Meng de peterselie door de Griekse yoghurt
  4. Stap 4
    Serveer de bloemkoolrijst met de chili con carne en de peterselieyoghurt op 2 borden.
Tip
Toch liever vlees? Neem in plaats van vega balletjes, gewone gehaktballetjes.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend