Bloemkoolrijst en chili con carne met gehaktballetjes en kruidenyoghurt

Ingrediënten

1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400 g)
150 g rundergehakt
3 el olijfolie
1 gele paprika, in blokjes
1 tl gemalen komijn
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 blikje kidneybonen (160 g), uitgelekt en afgespoeld
2 el fijngehakte peterselie
50 g Griekse yoghurt

Bloemkoolrijsten chili con carne met gehaktballetjes en kruidenyoghurt

Info

Bereiding

Rol van het gehakt kleine balletjes. Verhit in een koekenpan de helft van de olijfolie. Bak de gehaktballetjes 2 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee.

Schep de komijn erdoor. Voeg het blik tomatenblokjes toe en breng tegen de kook. Draai het vuur laag, voeg de kidneybonen toe en stoof de chili 5 min.

Verhit in een hapjespan de rest van de olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 6-7 min. al omscheppend. Meng de peterselie door de yoghurt.

Schep de rijst met de chili con carne op 2 borden. Serveer met de peterselieyoghurt.

Per persoon: 605 kcal, 26 g eiwit, 40 g vet waarvan 10 g verzadigd, 28 g koolhydraten, 14 g vezels, 0,4 g zout en 400 g (bereide) groente

Tip Neem voor een vegetarisch gerecht het gehakt door vegetarische balletjes.

Recepten detail page banner