Bloemkoolrijst met Thaise kipcurry en sugar snaps

Ingrediënten

1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (vers in het vriesvak, 400 g)
2 el zonnebloemolie
150 g kipfilet, in reepjes
1 el rode currypasta
200 ml kokosmelk
1 zak sugar snaps (diepvries, 300 g)
6 takjes koriander, grof gehakt

Bloemkoolrijstmet Thaise kipcurry en sugar snaps

Info

Bereiding

Verhit in een wok 1 el olie. Bak de kipfiletreepjes in 3 min. goudbruin. Schep de currypasta erdoor.

Voeg de kokosmelk en de nog bevroren sugar snaps toe en stoof de curry 10 min. Verhit in een hapjespan 1 el olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 6-7 min. al omscheppend.

Verdeel de rijst met de kipcurry over 2 borden. Bestrooi met de koriander

Per persoon: 515 kcal, 24 g eiwit, 36 g vet waarvan 19 g verzadigd, 19 g koolhydraten, 9 g vezels, 0,9 g zout en 350 g (bereide) groente

Tip Vervang de kipfilet ook eens door biefstuk of garnalen.

Recepten detail page banner