Bruschetta met scampi en bonen-avocado salsa

Ingrediënten

1 blik Bonduelle Rode Kidneybonen (310 g)
16 scampi’s
15 kerstomaatjes, in 4 gesneden
1 handvol bosui, fijngehakt
Sap van ½ limoen
1 stokbrood, in plakjes gesneden
2 avocado’s
1 teentje knoflook, geperst
Zout & zwarte peper
Olijfolie

Bruschettamet scampi en bonen-avocado salsa

Info

Bereiding

Marineer de scampi’s met een lepel olijfolie, knoflook, peper en zout. Zet ze even opzij.

Snijd de kerstomaatjes in 4 en de bosui in ringetjes. Leg wat ringetjes opzij en voeg de Rode Kidneybonen en het limoensap aan toe aan de kerstomaatjes en bosui. Breng op smaak met peper en zout.

Hak de overgebleven bosui fijn en snijd de avocado in plakjes.

Snijd het stokbrood in plakjes van 1.5 cm dik en bestrijk deze rijkelijk met olijfolie. Bak de stukjes stokbrood krokant in een grillpan. Draai na 2 minuten het brood om, zodat elke kant mooi goudbruin wordt. Leg de plakjes even opzij op een bord met keukenpapier.

Verwarm een pan met wat olijfolie en bak de scampi’s gaar (+/- 3 minuten).

Het dresseren kan beginnen! Neem het brood en beleg deze met de avocado, de zelfgemaakte salsa en scampi’s.

Werk af met de gehakte bosuitjes en smullen maar!

Recepten detail page banner