Caesar salade met Crispy Maïs

Ingrediënten

1 blikje Bonduelle crispy maïs 300 g
1 kropsla
20 g veldsla
4 eitjes
16 krielaardappelen
3 sneetjes wit brood
30 g Parmezaanse kaas
400 g kipfilet
enkele kerstomaten, gehalveerd
1 rode ui
kippenkruiden
Provençaalse kruiden
extra vierge olijfolie
peper
zout

Caesarsalade met Crispy Maïs

Info

Bereiding

Kook de eitjes 10 minuten, laat ze afkoelen, pel ze en snijd in kwartjes. Bereid intussen ook de aardappeltjes voor door ze gaar te koken en dwars door te snijden.

Dan is het tijd om aan de groenten te beginnen! Maak, terwijl de eitjes en krieltjes koken, de veldsla en de kropsla schoon en snijd de blaadjes kwartjes. Snijd de tomaten in stukjes en de ui in mooie ringen.

Begin dan aan de croutons door het brood in blokjes te snijden en deze mooi goudbruin te bakken in een pan. Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er een beetje zout over.

Maak de kipfilets schoon en snijd ze in hapklare stukken. Kruid met peper, zout, kippenkruiden en een beetje Provençaalse kruiden. Verwarm een pan en bak de kipfilets gaar.

Schik nu de sla in een schaal verdeel er de gebakken kipfilets, de krieltjes, tomaat en eitjes. Verdeel de veldsla, de broodcroutons, de uienringen en de maïs. Schaaf er rijkelijk Parmezaanse kaas over en besprenkel met de olijfolie. Kruid af naar smaak en tast toe!

Recepten detail page banner