1. >Recept
  2. >Caesar salade met crispy maïs

Caesar salade met crispy maïs

4 personen
30 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik Bonduelle crispy maïs (300 g)

400 g kipfilet

1 kropsla

20 g veldsla

4 eitjes

16 krielaardappelen

3 sneetjes wit brood

30 g Parmezaanse kaas

enkele kerstomaten (gehalveerd)

1 rode ui

kippenkruiden

Provençaalse kruiden

extra vierge olijfolie

peper

zout
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik Bonduelle crispy maïs (300 g)

400 g kipfilet

1 kropsla

20 g veldsla

4 eitjes

16 krielaardappelen

3 sneetjes wit brood

30 g Parmezaanse kaas

enkele kerstomaten (gehalveerd)

1 rode ui

kippenkruiden

Provençaalse kruiden

extra vierge olijfolie

peper

zout
  1. Stap 1
    Kook de eitjes 10 minuten, laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in kwartjes. Kook intussen de aardappeltjes gaar en snijd ze dwars door.
  2. Stap 2
    Maak de veldsla en de kropsla schoon en snijd de blaadjes in kwartjes. Snijd de tomaten in stukjes en de ui in mooie ringen.
  3. Stap 3
    Begin dan aan de croutons door het brood in blokjes te snijden en deze goudbruin te bakken in een pan. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi het met zout.
  4. Stap 4
    Maak de kipfilets schoon en snijd ze in hapklare stukken. Kruid met peper, zout, kippenkruiden en een beetje Provençaalse kruiden. Verwarm een pan en bak de kipfilets gaar.
  5. Stap 5
    Schik nu de sla in een schaal en verdeel de kipfilets, krieltjes, tomaat en eitjes. Verdeel de veldsla, croutons, uienringen en mais. Schaaf er rijkelijk Parmezaanse kaas over en besprenkel het met olijfolie. Kruid af naar smaak en tast toe!
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend