Crispy Mais Boterkoek by Mathijs Vrieze

Ingrediënten

1 klein blikje Bonduelle Crispy Mais (150g)
200 gram bloem
175 gram roomboter
150 gram witte basterdsuiker
Snufje zout
1 zakje vanillesuiker
1 ei (om te besmeren)

CrispyMais Boterkoek by Mathijs Vrieze

Maïsboterkoek a la Mathijs
Bonduelle daagde tv-kok Mathijs Vrieze uit om een bijzonder ‘Have a MAIS DAY’ recept te bedenken ter ere van de opening van het grootste maïsdoolhof van Nederland in Nederweert. Hij gaf boterkoek een verrassende twist door crispy maïs en vanille toe te voegen aan het originele boterkoekrecept.

Info

Bereiding

Kneed het deeg in een kom.

Bedek een vorm van ca. 12 cm met bakpapier, verdeel het deeg over de vorm en druk plat met een natte lepel, bestrijk met een beetje losgeklopt ei

Bak af in de heteluchtoven op 170 graden ca. 30 minuten totdat de bovenkant mooi bruin is.

Laten afkoelen, direct eten is het lekkerst, goed afgedekt 2 dagen houdbaar.

Recepten detail page banner