1. >Recept
  2. >Mediterrane bonensalade

Mediterrane bonensalade

4 personen
25 min
Ingrediënten
voor 4 personen
2 blikjes Bonduelle bonenmix kikkererwten, witte bonen, rode kidney & lima bonen (310 g)

250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)

250 g kipreepjes

1 courgette

1 aubergine

1 sjarlotje

20 g platte peterselie

4 el olijfolie

peper

(zout)
Ingrediënten voor 4 personen
2 blikjes Bonduelle bonenmix kikkererwten, witte bonen, rode kidney & lima bonen (310 g)

250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)

250 g kipreepjes

1 courgette

1 aubergine

1 sjarlotje

20 g platte peterselie

4 el olijfolie

peper

(zout)
  1. Stap 1
    Snijd 1 aubergine in plakken van 0,5 cm dik en 1 courgette in plakken van 1 cm dik.
  2. Stap 2
    Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de plakken in delen, elke portie 8 min. Keer halverwege.
  3. Stap 3
    Snijd 1 bakje platte peterselie (20 g) en 1 sjalot fijn. Klop een dressing van 4 el extra vierge olijfolie, de peterselie en sjalot.
  4. Stap 4
    Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer 250 g cherrytomaten en laat de 2 blikjes bonenmix tricolore uitlekken.
  5. Stap 5
    Meng de dressing, tomaten en bonenmix met 250 g gerookte kipreepjes in een schaal. Schep vervolgens de gegrilde groenten door de salade en serveer direct.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend