1. >Recept
  2. >Mediterrane ovenschotel met gegrilde groenten

Mediterrane ovenschotel met gegrilde groenten

4 personen
50 min
Ingrediënten
voor 4 personen
2 zakken Bonduelle gegrilde aubergine, courgette & rode paprika (vers in het vriesvak, 400 g)

1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken)

500 g zalmfilet (in blokjes)

4 el olijfolie

2 tenen knoflook (fijngehakt)

150 g verse roomkaas knoflook & kruiden

100 ml droge witte wijn

½ bosje dille (à 15 g) (fijngehakt)

peper

- pureestamper, 4 eenpersoonsovenschaaltjes
Ingrediënten voor 4 personen
2 zakken Bonduelle gegrilde aubergine, courgette & rode paprika (vers in het vriesvak, 400 g)

1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken)

500 g zalmfilet (in blokjes)

4 el olijfolie

2 tenen knoflook (fijngehakt)

150 g verse roomkaas knoflook & kruiden

100 ml droge witte wijn

½ bosje dille (à 15 g) (fijngehakt)

peper

- pureestamper, 4 eenpersoonsovenschaaltjes
  1. Stap 1
    Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de knoflook 1 min., schep de gegrilde groenten erdoor en verwarm ze 5 min.
  2. Stap 2
    Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Voeg de roomkaas en de wijn toe aan de groenten en verwarm nog 2 min.
  3. Stap 3
    Giet de aardappelen af en stamp ze met de resterende 2 el olijfolie tot een smeuïge puree. Voeg de dille en peper naar smaak toe.
  4. Stap 4
    Verdeel de groenten met de zalmfilet over de ovenschaaltjes. Schep de puree erop. Bak de ovenschoteltjes in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin en krokant.
Tip
De ovenschotel kan ook in een grote ovenschaal worden bereid. Bij weinig tijd, neem koelverse aardappelpuree en meng er de dille door.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend