Mexicaanse tortilla met rode kidneybonen

Ingrediënten

1 blik Bonduelle Rode Kidneybonen 300 g
3 rijpe avocado's
4 eetlepels crème fraîche
3 kropjes mini Romeinse bindsla
1 rode chillipeper
1 limoen
1/2 rode ui, gesnipperd
1 limoen
1/2 tl komijn
koriander
1 pakje grote tortilla's
olijfolie
peper
zout

Mexicaansetortilla met rode kidneybonen

Info

Bereiding

Maak eerst de guacamole klaar. Haal met een lepel het vruchtvlees uit 2 van de 3 avocado’s. Prak het vruchtvlees fijn met een vork of een pureestamper. Meng dit met de komijn, het limoensap, de halve ui en het groene chilipepertje. Voeg daarna de tomaat, het teentje knoflook en de koriander toe. Breng op smaak met peper en zout.

Haal de blaadjes van de bindsla af en was ze. Snijd het rode pepertje in plakjes. Als je van pittig houdt, laat dan de zaadjes erin. Haal het vruchtvlees van de derde avocado uit de schil en snijd dit in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

Verwarm de tortilla’s even in een droge koekenpan, een halve minuut per kant. Ze moeten nog goed zacht zijn zodat je ze gemakkelijk kunt vouwen.

Smeer op de tortilla een dikke laag guacamole en leg hierop wat blaadjes bindsla en plakjes avocado. Besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Voeg daarna een paar eetlepels Rode Kidneybonen toe naar eigen smaak. Je kunt ze ook even verwarmen als je het lekkerder vindt de wrap warm te eten. Serveer met de plakjes rode peper,1 eetlepel crème fraîche en wat koriandertakjes en een schijfje limoen.

Recepten detail page banner