1. >Recept
  2. >Nasi van broccolirijst

Nasi van broccolirijst

2 personen
15 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle broccolirijst (vers in het vriesvak, 400 g)

150 g vegetarisch gehakt

150 g champignons (plakjes)

1 prei (ringetjes)

1 rode paprika (blokjes)

2 teentjes knoflook (fijngehakt)

3 el zonnebloemolie

1 tl gemalen komijn

3 el ketjap manis

2 el gebakken uitjes
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle broccolirijst (vers in het vriesvak, 400 g)

150 g vegetarisch gehakt

150 g champignons (plakjes)

1 prei (ringetjes)

1 rode paprika (blokjes)

2 teentjes knoflook (fijngehakt)

3 el zonnebloemolie

1 tl gemalen komijn

3 el ketjap manis

2 el gebakken uitjes
  1. Stap 1
    Verhit in een koekenpan 1 el olie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg het vegetarische gehakt toe en bak in 4 min. rul. Voeg de prei, de paprika en champignons toe en bak dit 5 min. mee.
  2. Stap 2
    Verhit in een hapjespan 2 el olie. Voeg de rijst toe en bak 6-7 min. al omscheppend. Schep het vegetarische gehakt met de groenten door de rijst. Voeg de komijn met de ketjap toe en bak dit nog 1 min. Breng het op smaak met peper.
  3. Stap 3
    Schep de nasi op 2 borden en bestrooi het met de uitjes.
Tip
Ook lekker met een beetje pindasaus.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend