Nasi van broccolirijst met gehakt en champignons

Ingrediënten

1 zak Bonduelle broccolirijst (vers in het vriesvak, 400 g)
3 el zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
150 g rundergehakt
1 prei (ringetjes)
1 rode paprika (blokjes)
150 g champignons (plakjes)
1 tl gemalen komijn
3 el ketjap manis
2 el gebakken uitjes

Nasivan broccolirijst met gehakt en champignons

Info

Bereiding

Verhit in een koekenpan 1 el olie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Voeg de prei, de paprika en champignons toe en bak 5 min. mee.

Verhit in een hapjespan 2 el olie. Voeg de rijst toe en bak 6-7 min. al omscheppend. Schep het gehakt met de groenten door de rijst. Voeg de komijn met de ketjap toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper.

Schep de nasi op 2 borden en bestrooi met de uitjes.

Per persoon: 560 kcal, 23 g eiwit, 38 g vet waarvan 9 g verzadigd, 26 g koolhydraten, 11 g vezels, 2,4 g zout en 350 g (bereide) groente

Tip Lekker met een beetje pindasaus.

Recepten detail page banner