1. >Recept
  2. >Pasta pesto met kipfilet

Pasta pesto met kipfilet

2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
140 g Bonduelle kikkererwten & maïs fusilli

300 g Bonduelle Franse sperzieboontjes (vers in het vriesvak, 400 g)

150 g kipfilet

2 el pijnboompitten

6 el olijfolie

1 teen knoflook

1 bosje basilicum (15 g)

3 el geraspte Parmezaanse kaas

peper

zout
Ingrediënten voor 2 personen
140 g Bonduelle kikkererwten & maïs fusilli

300 g Bonduelle Franse sperzieboontjes (vers in het vriesvak, 400 g)

150 g kipfilet

2 el pijnboompitten

6 el olijfolie

1 teen knoflook

1 bosje basilicum (15 g)

3 el geraspte Parmezaanse kaas

peper

zout
  1. Stap 1
    Bereid de fusilli volgens de aanwijzingen en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  2. Stap 2
    Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bak dit 8 min. Schep de nog bevroren sperzieboontjes bij de kipfilet in de pan en bak ze samen in nog 6-8 min. gaar.
  3. Stap 3
    Pureer intussen met de staafmixer 1 el pijnboompitten met de knoflook, de basilicum en 4 el olijfolie. Roer de kaas erdoor en breng de pesto op smaak met peper.
  4. Stap 4
    Schep de sperzieboontjes met de pesto door de fusilli. Schep de fusilli op 2 borden en bestrooi het met de rest van de pijnboompitten.
  5. Stap 5
    Snijd de kipfilet in plakjes en leg dit bij de pasta op het bord.
Tip
Vervang de kipfilet ook eens door wokgarnalen en neem bij weinig tijd koelverse groene pesto.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend