Pastasalade met geroosterde pompoen, pecorino en tijm

Ingrediënten

140 g Bonduelle Spliterwten & courgette rigatoni
½ pompoen
4 el olijfolie
2 rode uien
2 eieren
1 kleine rode peper, zonder zaadlijsten fijngehakt
3 takjes tijm
alleen de blaadjes 25 g pecorino

Pastasalademet geroosterde pompoen, pecorino en tijm

Info

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Schep met een lepel de draden en pitten uit de pompoen en snijd in partjes van 2 cm. Leg de pompoen op de bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie. Pel de ui en snijd in partjes. Leg de ui bij de pompoen.

Rooster de pompoen en de ui in de voorverwarmde oven in 15 min. gaar. Haal de ui eventueel na 10 min. al uit de oven. Kook de rigatoni intussen volgens de aanwijzingen. Kook de eieren in 7 min. hard.

Giet de pasta af en spoel onder stromend water snel koud. Meng de pasta met de geroosterde ui, de rode peper, de tijmblaadjes en laatste 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper. Pel de eieren en snijd ze in partjes.

Leg de pompoen op 2 borden. Schep de pastasalade op de pompoen en verdeel het ei erover. Rasp de pecorino royaal boven de salade.

Tip Vervang de rode peper eventueel door 2-3 tl harissa (Mediterrane pasta van chilipeper en specerijen).

Recepten detail page banner