1. >Recept
  2. >Penne met aubergine en ricotta

Penne met aubergine en ricotta

2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
140 g Bonduelle rode linzen & wortel penne

100 g ricotta (grof gehakt)

1 aubergine (in blokjes)

1 blik tomatenblokjes (400 g)

2 el olijfolie

1 teentje knoflook (fijngehakt)

3 el amandelschaafsel

½ bosje platte peterselie

peper
Ingrediënten voor 2 personen
140 g Bonduelle rode linzen & wortel penne

100 g ricotta (grof gehakt)

1 aubergine (in blokjes)

1 blik tomatenblokjes (400 g)

2 el olijfolie

1 teentje knoflook (fijngehakt)

3 el amandelschaafsel

½ bosje platte peterselie

peper
  1. Stap 1
    Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Stap 2
    Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de aubergine toe en bak deze 3 min. mee.
  3. Stap 3
    Schenk het blik tomatenblokjes bij de aubergine en stoof de pastasaus 5 min. Rooster intussen in een koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud het daarna op een bord.
  4. Stap 4
    Schep de penne met de peterselie door de pastasaus. Breng het op smaak met peper.
  5. Stap 5
    Verdeel de pasta over 2 borden. Schep de ricotta op de pasta en bestrooi het met amandelschaafsel.
Tip
Stoof (voor de kinderen) eventueel een handje rozijnen met de saus mee.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend