Je moet de Youtube cookies accepteren om deze video te bekijken.
Penne met aubergine en ricotta
2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
140 g Bonduelle rode linzen & wortel penne
100 g ricotta (grof gehakt)
1 aubergine (in blokjes)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 el olijfolie
1 teentje knoflook (fijngehakt)
3 el amandelschaafsel
½ bosje platte peterselie
peper
Ingrediënten voor 2 personen
140 g Bonduelle rode linzen & wortel penne
100 g ricotta (grof gehakt)
1 aubergine (in blokjes)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 el olijfolie
1 teentje knoflook (fijngehakt)
3 el amandelschaafsel
½ bosje platte peterselie
peper
Stap 1
Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Stap 2
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de aubergine toe en bak deze 3 min. mee.
Stap 3
Schenk het blik tomatenblokjes bij de aubergine en stoof de pastasaus 5 min. Rooster intussen in een koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud het daarna op een bord.
Stap 4
Schep de penne met de peterselie door de pastasaus. Breng het op smaak met peper.
Stap 5
Verdeel de pasta over 2 borden. Schep de ricotta op de pasta en bestrooi het met amandelschaafsel.
Tip
Stoof (voor de kinderen) eventueel een handje rozijnen met de saus mee.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend▶
Tomaat-mozzarellasalade met linzen en pe...
Tomaat-mozzarellasalade met linzen en pesto-citroendressing