1. >Recept
  2. >Poké bowl met peulvruchten

Poké bowl met peulvruchten

2 personen
15 min
Ingrediënten
voor 2 personen
50 g Bonduelle edamame bonen (vers in het vriesvak of in blik)

1 mini pack Bonduelle rode kidneybonen (2 x 80 g)

1 mini pack Bonduelle crispy maïs (2 x 75 g)

1 mini pack Bonduelle kikkererwten (2 x 80 g)

1 mini pack Bonduelle quinoa (2 x 60 g)

125 g cherrytomaatjes

75 g wortel julienne

1 bosuitje

½ kropslahart

Sap van ½ limoen

½ tl mosterd

3 el olijfolie extra vierge

½ teentje knoflook

½ avocado

peper
Ingrediënten voor 2 personen
50 g Bonduelle edamame bonen (vers in het vriesvak of in blik)

1 mini pack Bonduelle rode kidneybonen (2 x 80 g)

1 mini pack Bonduelle crispy maïs (2 x 75 g)

1 mini pack Bonduelle kikkererwten (2 x 80 g)

1 mini pack Bonduelle quinoa (2 x 60 g)

125 g cherrytomaatjes

75 g wortel julienne

1 bosuitje

½ kropslahart

Sap van ½ limoen

½ tl mosterd

3 el olijfolie extra vierge

½ teentje knoflook

½ avocado

peper
  1. Stap 1
    Laat de edamame boontjes eventueel op een bord ontdooien. Doe de kidneybonen, de maïs en de kikkererwten in een vergiet, spoel ze af en laat het uitlekken. Haal de slablaadjes los en verdeel het over 2 kommen.
  2. Stap 2
    Doe het limoensap, de mosterd en de olijfolie in een schaaltje. Pers of rasp de knoflook erboven en klop tot een vinaigrette. Breng dit op smaak met peper. Besprenkel de sla met de limoenvinaigrette.
  3. Stap 3
    Verwijder de pit en de schil van de avocado. Snijd het avocadovruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de tomaatjes in kwarten en de bosui in ringetjes.
  4. Stap 4
    Verdeel de kidneybonen, de maïs en de kikkererwten met de quinoa, de avocado, de tomaatjes, de bosui en de wortel julienne over de sla. Maak de poké bowl af met de edamame bonen.
Tip
Weinig tijd? Ontdooi de edamame bonen snel in een zeef onder stromend warm water en laat ze goed uitlekken.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend