1. >Recept
  2. >Bean biryani

Bean biryani

Bean biryani
Makkelijk
4 personen
25 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 zak Bonduelle bonenmix (diepvries, 300 g)

300 g basmatirijst

1 ui

2 tenen knoflook

3 cm gemberwortel

2 el zonnebloemolie

2 el garam masala (Indiase specerijenmix, zie tip)

3 tomaten

1 bosje koriander (15 g)

- rasp
Ingrediënten voor 4 personen
1 zak Bonduelle bonenmix (diepvries, 300 g)

300 g basmatirijst

1 ui

2 tenen knoflook

3 cm gemberwortel

2 el zonnebloemolie

2 el garam masala (Indiase specerijenmix, zie tip)

3 tomaten

1 bosje koriander (15 g)

- rasp
  1. Stap 1
    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gember fijn.
  2. Stap 2
    Verhit in een ruime koekenpan de olie. Fruit de ui met de knoflook en de gember 1 min. Schep de garam masala erdoor.
  3. Stap 3
    Voeg de bevroren bonenmix toe en bak nog 8 min. zachtjes. Snijd intussen de tomaten in blokjes. Hak de koriander fijn.
  4. Stap 4
    Schep de rijst met de tomatenblokjes door het bonenmengsel en bak 1 min. al omscheppend. Breng de biryani op smaak met de fijngehakte koriander, zout en peper.
Tip
Bestrooi de bean biryani met geroosterd amandelschaafsel.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend