1. >Recept
  2. >Bean teriyaki

Bean teriyaki

Bean teriyaki
Makkelijk
4 personen
20 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 zak Bonduelle Edamame boontjes (diepvries, 300 g)

300 g witte rijst

3 rode uien

250 g kastanjechampignons

3 bosuitjes

2 el (wok)olie

200 g peultjes

200 ml teriyaki woksaus

2 tl sesamzaad
Ingrediënten voor 4 personen
1 zak Bonduelle Edamame boontjes (diepvries, 300 g)

300 g witte rijst

3 rode uien

250 g kastanjechampignons

3 bosuitjes

2 el (wok)olie

200 g peultjes

200 ml teriyaki woksaus

2 tl sesamzaad
  1. Stap 1
    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien grof en de champignons in plakjes. Snijd het witte deel van de bosui in stukjes van 2 cm.
  2. Stap 2
    Verhit in een wok de olie. Bak de rode ui 2 min. Voeg de champignons toe en bak nog 2 min. Schep de peultjes, de stukjes bosui en de edamame boontjes erdoor en roerbak de groente in 4 min. knapperig gaar.
  3. Stap 3
    Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min. Rooster intussen in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord. Snijd het groene deel van de bosui in ringetjes.
  4. Stap 4
    Verdeel de rijst over 4 diepe borden of kommen. Schep er de teriyaki groenten met de edamame boontjes bij. Bestrooi met de ringetjes bosui en het sesamzaad.
Variatietip
Vervang de edamame boontjes door zwarte bonen (blik 400 g) of kikkererwten (blik 310 g).
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend
  • Oosterse salade met edamame, champignons...

    Oosterse salade met edamame, champignons en teriyakidressing

  • Noedelsalade met edamame en soja-sesamdr...

    Noedelsalade met edamame en soja-sesamdressing

  • Salade met edamame bonen