1. >Recept
  2. >Bloemkoolnasi met ei

Bloemkoolnasi met ei

Bloemkoolnasi met ei
Makkelijk
4 personen
20 min
Ingrediënten
voor 4 personen
2 zakken Bonduelle Bloemkoolrijst (diepvries)

6 eieren

2 volle el pindakaas

75 ml ketjap manis

1 tl sambal

2 el olie

1 ui

500 g nasigroenten

2 tl gemalen komijn of nasikruiden

3 el gebakken uitjes
Ingrediënten voor 4 personen
2 zakken Bonduelle Bloemkoolrijst (diepvries)

6 eieren

2 volle el pindakaas

75 ml ketjap manis

1 tl sambal

2 el olie

1 ui

500 g nasigroenten

2 tl gemalen komijn of nasikruiden

3 el gebakken uitjes
  1. Stap 1
    Kook de eieren in 7 min. hard. Verwarm voor de pindasaus in een steelpan de pindakaas met 50 ml ketjap en de sambal 1 min. zachtjes. Voeg 100-125 ml water toe en verwarm 2-3 min. al roerende tot een gladde pindasaus; voeg indien nodig wat extra water toe.
  2. Stap 2
    Snipper de ui. Verhit in een wok de olie. Fruit de ui 1 min. Voeg de nasigroenten toe en bak al omscheppend 4 min. Schep de komijn of nasikruiden erdoor. Pel de eieren en halveer ze of snijd in partjes.
  3. Stap 3
    Voeg de bloemkoolrijst toe. Bak de rijst met de groenten nog 6 min. op matig vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met de laatste 25 ml ketjap en peper.
  4. Stap 4
    Verdeel de nasi over 4 borden. Leg er de eieren bij. Schep de pindasaus over de nasi en bestrooi met de uitjes.
Tip
Lekker met kroepoek.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend