1. >Recept
  2. >Groentepaella met kip en erwtjes

Groentepaella met kip en erwtjes

2 personen
25 min
Ingrediënten
voor 2 personen
100 g Bonduelle Jonge Velderwtjes / Tuinerwtjes (vers in het vriesvak)

500 ml warme groentebouillon (van tablet)

1 buisje saffraan (à 0,05 g)

2 el olijfolie

1 ui, gesnipperd

150 g kipfiletblokjes

150 g risotto- of paellarijst

1 tomaat, in blokjes

1 takje peterselie, fijngehakt

1 citroen, in partjes
Ingrediënten voor 2 personen
100 g Bonduelle Jonge Velderwtjes / Tuinerwtjes (vers in het vriesvak)

500 ml warme groentebouillon (van tablet)

1 buisje saffraan (à 0,05 g)

2 el olijfolie

1 ui, gesnipperd

150 g kipfiletblokjes

150 g risotto- of paellarijst

1 tomaat, in blokjes

1 takje peterselie, fijngehakt

1 citroen, in partjes
  1. Stap 1
    Week de saffraan 5 min. in de warme bouillon. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui. Voeg de kipblokjes toe en bak 3 min. mee.
  2. Stap 2
    Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schep de tomaat door de rijst.
  3. Stap 3
    Schenk de helft van de bouillon erbij en laat de rijst de bouillon in 8-10 min. zachtjes kokend opnemen.
  4. Stap 4
    Voeg de erwten en de rest van de bouillon toe en breng tegen de kook. Kook de paella in nog 10 min. zachtjes gaar.
  5. Stap 5
    Breng de paella op smaak met peper en bestrooi met de peterselie. Serveer met de partjes citroen.
Tip
Bak voor een extra Spaans accent met de ui 50 g chorizoworst mee. Snijd de chorizo in kleine blokjes. Vervang voor een vegetarische paella de kipfiletblokjes door 1 uitgelekt blikje kikkererwten (150 g).
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend