Je moet de Youtube cookies accepteren om deze video te bekijken.
Indische stoof met spruitjes
2 personen
30 min
Ingrediënten
voor 2 personen
½ zak Bonduelle Spruitjes (vers in het vriesvak, à 400 g)
2 el zonnebloemolie
1 ui, in halve ringen
150 g hamlapjes, in reepjes
50 g boemboe voor rendang vlees
150 g witte rijst
Ingrediënten voor 2 personen
½ zak Bonduelle Spruitjes (vers in het vriesvak, à 400 g)
2 el zonnebloemolie
1 ui, in halve ringen
150 g hamlapjes, in reepjes
50 g boemboe voor rendang vlees
150 g witte rijst
recept gemaakt met
Spruitjes
Stap 1
Verhit in een braadpan de olie. Fruit de uiringen 1 min. Voeg de hamreepjes toe en bak in 3 min. bruin (laat voor een vegetarisch recept de hamreepjes weg).
Stap 2
Schep de boemboe erdoor. Schenk 150 ml water in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 20 min. gaar.
Stap 3
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de spruitjes in ruim kokend water 2 min. Giet ze af en laat goed uitlekken.
Stap 4
Schep de spruitjes door de rendang en breng op smaak met peper. Verdeel de rijst over 2 borden en schep er de rendang met de spruitjes bij.