1. >Recept
  2. >Indische stoof met spruitjes

Indische stoof met spruitjes

2 personen
30 min
Ingrediënten
voor 2 personen
½ zak Bonduelle Spruitjes (vers in het vriesvak, à 400 g)

2 el zonnebloemolie

1 ui, in halve ringen

150 g hamlapjes, in reepjes

50 g boemboe voor rendang vlees

150 g witte rijst
Ingrediënten voor 2 personen
½ zak Bonduelle Spruitjes (vers in het vriesvak, à 400 g)

2 el zonnebloemolie

1 ui, in halve ringen

150 g hamlapjes, in reepjes

50 g boemboe voor rendang vlees

150 g witte rijst
  1. Stap 1
    Verhit in een braadpan de olie. Fruit de uiringen 1 min. Voeg de hamreepjes toe en bak in 3 min. bruin (laat voor een vegetarisch recept de hamreepjes weg).
  2. Stap 2
    Schep de boemboe erdoor. Schenk 150 ml water in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 20 min. gaar.
  3. Stap 3
    Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de spruitjes in ruim kokend water 2 min. Giet ze af en laat goed uitlekken.
  4. Stap 4
    Schep de spruitjes door de rendang en breng op smaak met peper. Verdeel de rijst over 2 borden en schep er de rendang met de spruitjes bij.
Tip
Lekker met sambal en gebakken uitjes.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend