1. >Recept
  2. >Kruidige linzenstoof

Kruidige linzenstoof

25 min
Ingrediënten
voor 1 person
2 blikken Bonduelle Linzen (à 310 g), afgespoeld en uitgelekt

2 tl gemalen kaneel

½ el komijnzaad

50 ml olijfolie

2 zoete uien, fijngesneden

½ gekonfijte citroen of rasp van 1 hele (bio) citroen

1 fles passata (700 ml)

1 bosje platte peterselie, fijngehakt

pita of flatbread en een groene salade, voor erbij
Ingrediënten voor 1 personen
2 blikken Bonduelle Linzen (à 310 g), afgespoeld en uitgelekt

2 tl gemalen kaneel

½ el komijnzaad

50 ml olijfolie

2 zoete uien, fijngesneden

½ gekonfijte citroen of rasp van 1 hele (bio) citroen

1 fles passata (700 ml)

1 bosje platte peterselie, fijngehakt

pita of flatbread en een groene salade, voor erbij
  1. Stap 1
    Meng de linzen met de kaneel en het komijnzaad.
  2. Stap 2
    Verhit de olijfolie en bak de uien zachtjes 10 min. Snijd de gekonfijte citroenschil heel fijn (verwijder het vruchtvlees). Voeg de passata en de citroenschil toe en kook 5 min.
  3. Stap 3
    Voeg de linzen toe en breng op smaak met zout. Stoof de linzen nog 5 min. op laag vuur.
  4. Stap 4
    Roer de peterselie door de stoof. Geef er lekker pita of flatbread en een frisse groene salade bij.
Tip
Een zacht gekookt eitje op de linzenstoof is ook heerlijk.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend