1. >Recept
  2. >Penne arrabeanata

Penne arrabeanata

Penne arrabeanata
Makkelijk
4 personen
20 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 zak Bonduelle bonenmix (diepvries, 300 g)

400 g penne

3 tenen knoflook

1 rode peper (zie tip)

2 el olijfolie

1 blikje tomatenpuree (70 g)

1 blik gepelde tomaten (400 g)

handvol basilicumblaadjes
Ingrediënten voor 4 personen
1 zak Bonduelle bonenmix (diepvries, 300 g)

400 g penne

3 tenen knoflook

1 rode peper (zie tip)

2 el olijfolie

1 blikje tomatenpuree (70 g)

1 blik gepelde tomaten (400 g)

handvol basilicumblaadjes
  1. Stap 1
    Kook de penne in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  2. Stap 2
    Hak de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Hak de rode peper fijn.
  3. Stap 3
    Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook met de rode peper 1 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 min.
  4. Stap 4
    Schenk het blik gepelde tomaten in de pan. Druk de tomaten met een spatel klein en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Voeg de bevroren bonenmix toe en kook de saus 8 min. zachtjes.
  5. Stap 5
    Giet de pasta af. Schep de pasta door de arrabiatasaus en breng op smaak met zout. Bestrooi met de basilicumblaadjes.
Tip
Neem ½ rode peper voor een mildere smaak.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend