1. >Recept
  2. >Romige tuinbonen met kipfilet en rozemarijnkrieltjes

Romige tuinbonen met kipfilet en rozemarijnkrieltjes

2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
½ zak Bonduelle Tuinboontjes (vers in het vriesvak, à 400 g)

4 el olijfolie

150 g kipfilet

400 g krieltjes (koelvers)

1 takje rozemarijn

1 ui, gesnipperd

1 teen knoflook, fijngehakt

½ bekertje crème fraîche (à 125 g)

- grillpan
Ingrediënten voor 2 personen
½ zak Bonduelle Tuinboontjes (vers in het vriesvak, à 400 g)

4 el olijfolie

150 g kipfilet

400 g krieltjes (koelvers)

1 takje rozemarijn

1 ui, gesnipperd

1 teen knoflook, fijngehakt

½ bekertje crème fraîche (à 125 g)

- grillpan
  1. Stap 1
    Bestrijk de kipfilet met 1 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verhit de grillpan en gril de kipfilet in 10-12 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.
  2. Stap 2
    Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de krieltjes in 10 min. goudbruin en gaar. Voeg de laatste 2 min. de naaldjes van het takje rozemarijn toe en bak met de krieltjes mee.
  3. Stap 3
    Verhit in een hapjespan de laatste el olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Schep de nog bevroren tuinboontjes erdoor en bak ze in 8 min. zachtjes beetgaar. Voeg de crème fraîche toe en breng de tuinboontjes op smaak met peper en een beetje zout.
  4. Stap 4
    Snijd de kipfilet in plakjes. Schep de tuinbonen met de rozemarijnkrieltjes op 2 borden en leg er de gegrilde kipfilet bij.
Tip
Vervang de kipfilet door gebakken varkenshaas.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend