1. >Recept
  2. >Thaise rode curry met broccolirijst

Thaise rode curry met broccolirijst

Thaise rode curry met broccolirijst
Makkelijk
2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle broccolirijst (diepvries, 400 g)

1 blikje Bonduelle linzen (160 g), uitgelekt en afgespoeld

½ courgette

1 rode ui

1 el olie

1 el rode currypasta

1 pakje kokosmelk (200 ml)

2 el ongezouten cashewnoten
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle broccolirijst (diepvries, 400 g)

1 blikje Bonduelle linzen (160 g), uitgelekt en afgespoeld

½ courgette

1 rode ui

1 el olie

1 el rode currypasta

1 pakje kokosmelk (200 ml)

2 el ongezouten cashewnoten
  1. Stap 1
    Snijd de courgette in blokjes en de rode ui in partjes.
  2. Stap 2
    Verhit in een wok de olie. Fruit de partjes ui. Voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee.
  3. Stap 3
    Schep de courgette erdoor. Schenk de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Voeg ook de linzen toe. Stoof de curry 8 min.
  4. Stap 4
    Bereid intussen de broccolirijst volgens de aanwijzingen.
  5. Stap 5
    Verdeel de broccolirijst met de Thaise curry over 2 borden of kommen. Bestrooi met de cashewnoten.
Lekker met pickled mango: verwarm 150 ml rijstazijn met 1 tl suiker, 1 tl korianderzaad en een snuf gedroogde chilivlokken, tot de suiker is opgelost. Laat de marinade 10 min. afkoelen en schenk over 1 in schijfjes gesneden mango. Laat de mango met de marinade helemaal afkoelen en bewaar op een koele plek.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend