1. >Recept
  2. >Vegetarische pokebowl met edamame, avocado en srirachamayonaise

Vegetarische pokebowl met edamame, avocado en srirachamayonaise

30 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 blikje Bonduelle Edamame bonen (155 g), uitgelekt

1 blikje Bonduelle Crispy maïs (150 g), uitgelekt

250 g sushirijst

4 el rijstazijn

1 tl suiker

½ mango

1 avocado

5 radijsjes

1 tl srirachasaus

2 el (Japanse) mayonaise

3-4 el zeewiersalade (wakame)

2 el ingelegde gember

1 tl (zwart) sesamzaad
Ingrediënten voor 1 personen
1 blikje Bonduelle Edamame bonen (155 g), uitgelekt

1 blikje Bonduelle Crispy maïs (150 g), uitgelekt

250 g sushirijst

4 el rijstazijn

1 tl suiker

½ mango

1 avocado

5 radijsjes

1 tl srirachasaus

2 el (Japanse) mayonaise

3-4 el zeewiersalade (wakame)

2 el ingelegde gember

1 tl (zwart) sesamzaad
  1. Stap 1
    Breng de sushirijst met 350 ml water aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst 10 min. afgedekt.
  2. Stap 2
    Verwarm de rijstazijn met de suiker en 1 tl zout, tot de suiker is opgelost. Laat de marinade afkoelen tot kamertemperatuur en meng door de rijst.
  3. Stap 3
    Schil de mango en snijd in schijfjes. Halveer de avocado, verwijder de schil en plakjes. Snijd de radijsjes in plakjes. Meng de sriracha door de mayonaise.
  4. Stap 4
    Schep de rijst in 2 kommen. Verdeel de mango, de avocado, de maïs, de edamame bonen, de radijsjes, de zeewiersalade en de gember over de rijst. Schep er de srirachamayonaise bij en bestrooi met het sesamzaad.
Tip
Ook lekker met gegrilde kip, biefstuk of garnalen.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend