1. >Recept
  2. >Rijstsalade met hummusdressing

Rijstsalade met hummusdressing

2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
140 g Bonduelle rode linzen & wortel rijst

1 blikje Bonduelle rode kidneybonen (160 g)

1 blikje Bonduelle crispy maïs (150 g)

2 el hummus

4 snackkomkommers (in plakjes)

2 bosuitjes (in ringetjes)

1 limoen

2 el olijfolie extra vierge
Ingrediënten voor 2 personen
140 g Bonduelle rode linzen & wortel rijst

1 blikje Bonduelle rode kidneybonen (160 g)

1 blikje Bonduelle crispy maïs (150 g)

2 el hummus

4 snackkomkommers (in plakjes)

2 bosuitjes (in ringetjes)

1 limoen

2 el olijfolie extra vierge
  1. Stap 1
    Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Stap 2
    Meng de hummus met de olijfolie, het sap van ½ limoen en 2-3 el water tot een gladde dressing.
  3. Stap 3
    Giet de rijst af en spoel onder stromend water koud. Schep de kidneybonen, de maïs en de komkommers door de rijst.
  4. Stap 4
    Schep de dressing en de bosuitjes door de rijstsalade en breng het op smaak met peper.
  5. Stap 5
    Schep de rijstsalade op 2 borden. Snijd de resterende ½ limoen in partjes en serveer erbij.
Tip
Bestrooi de salade ook eens met geroosterd sesamzaad.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend