1. >Recept
  2. >Ro­de-kid­ney­bo­nen­sa­la­de met ma­kreel

Ro­de-kid­ney­bo­nen­sa­la­de met ma­kreel

4 personen
15 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik Bonduelle kikkererwten (310 g)

1 blik Bonduelle rode kidneybonen (310 g)

150 g rauwkost radijsmix

150 g graadloze gerookte makreelfilets

3 snoepkomkommers

1 citroen

15 g peterselie

2 eetlepels olijfolie

1 teen knoflook

peper

(zout)
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik Bonduelle kikkererwten (310 g)

1 blik Bonduelle rode kidneybonen (310 g)

150 g rauwkost radijsmix

150 g graadloze gerookte makreelfilets

3 snoepkomkommers

1 citroen

15 g peterselie

2 eetlepels olijfolie

1 teen knoflook

peper

(zout)
  1. Stap 1
    Snijd de snoepkomkommers in dunne plakjes en de peterselie fijn.
  2. Stap 2
    Doe de kikkererwten en rode kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat het uitlekken.
  3. Stap 3
    Pers een halve citroen uit en snijd de andere helft in parten. Meng de olie met het citroensap en pers de knoflook erboven. Klop tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Stap 4
    Meng in een schaal de rode kidneybonen met de komkommer, kikkererwten, radijsmix en peterselie en schep om met de dressing.
  5. Stap 5
    Verdeel de gerookte makreelfilet erover en serveer het met de citroenparten.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend