1. >Recept
  2. >Roergebakken broccolirijst met zalm

Roergebakken broccolirijst met zalm

2 personen
15 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle broccolirijst (vers in het vriesvak, 400 g)

200 g Bonduelle fijne tuinerwtjes (vers in het vriesvak, 400 g)

200 g zalmfilet

1 sjalotje (fijn gesnipperd)

3 el olijfolie

2 el verse groene pesto

2 el basilicumblaadjes
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle broccolirijst (vers in het vriesvak, 400 g)

200 g Bonduelle fijne tuinerwtjes (vers in het vriesvak, 400 g)

200 g zalmfilet

1 sjalotje (fijn gesnipperd)

3 el olijfolie

2 el verse groene pesto

2 el basilicumblaadjes
  1. Stap 1
    Verhit in een koekenpan de helft van de olijfolie. Fruit het sjalotje 1 min. Schep de erwtjes erdoor en bak ze 1 min. mee.
  2. Stap 2
    Leg de zalmfilet tussen de erwtjes en bak in 5-6 min. bruin en vanbinnen rosé of net gaar. Keer de zalmfilet halverwege.
  3. Stap 3
    Verhit in een hapjespan de rest van de olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 6-7 min. al omscheppend. Schep de pesto door de erwtjes.
  4. Stap 4
    Schep de rijst op 2 borden. Verdeel de zalmfilet met de erwtjes erover en bestrooi het met basilicum.
Tip
Vervang voor variatie de zalmfilet ook eens door kipfilet.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend