Romige risotto met groene groenten en garnalen

Ingrediënten

140 g Bonduelle Spliterwten & courgette rijst 200 g
groene asperges
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
350 ml vis- of groentebouillon
125 g tuinerwtjes extra fijn (diepvries)
150 g garnalen
2 el crème fraîche
3 el geraspte Parmezaanse kaas
1 takje basilicum, fijngehakt

Romigerisotto met groene groenten en garnalen

Info

Bereiding

Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd ze in stukjes van 1 cm. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui 1 min. Schep de asperges erdoor en bak nog 1 min.

Schep de rijst en erwtjes door de asperges. Schenk 200 ml bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de rijst met de groenten zachtjes roerend met een houten lepel in 8 min. beetgaar. Voeg wanneer de rijst het vocht bijna heeft opgenomen nieuwe bouillon toe. Roer regelmatig. Voeg na 5 min. de garnalen toe.

Neem de risotto van het vuur. Schep er de crème fraîche en de parmezaanse kaas door. Breng op smaak met peper.

Schep de risotto op 2 borden en bestrooi met de basilicum.

Tip Vervang de asperges door snijboontjes (diepvries). Voeg de snijboontjes met de erwten toe.

Recepten detail page banner