Je moet de Youtube cookies accepteren om deze video te bekijken.
Romige risotto met garnalen
2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
140 g Bonduelle spliterwten & courgette rijst
125 g Bonduelle tuinerwtjes extra fijn (vers in het vriesvak)
200 g groene asperges
150 g garnalen
1 ui (gesnipperd)
2 el olijfolie
350 ml vis- of groentebouillon
2 el crème fraîche
3 el geraspte Parmezaanse kaas
1 takje basilicum (fijngehakt)
peper
Ingrediënten voor 2 personen
140 g Bonduelle spliterwten & courgette rijst
125 g Bonduelle tuinerwtjes extra fijn (vers in het vriesvak)
200 g groene asperges
150 g garnalen
1 ui (gesnipperd)
2 el olijfolie
350 ml vis- of groentebouillon
2 el crème fraîche
3 el geraspte Parmezaanse kaas
1 takje basilicum (fijngehakt)
peper
Stap 1
Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd ze in stukjes van 1 cm. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui 1 min. Schep de asperges erdoor en bak dit nog 1 min.
Stap 2
Schep de rijst en erwtjes door de asperges. Schenk 200 ml bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de rijst met de groenten zachtjes roerend met een houten lepel in 8 min. beetgaar. Voeg wanneer de rijst het vocht bijna heeft opgenomen nieuwe bouillon toe. Roer regelmatig. Voeg na 5 min. de garnalen toe.
Stap 3
Neem de risotto van het vuur. Schep er de crème fraîche en de parmezaanse kaas door. Breng op smaak met peper
Stap 4
Schep de risotto op 2 borden en bestrooi het met de basilicum.
Tip
Vervang de asperges door snijboontjes (vers in het vriesvak). Voeg de snijboontjes met de erwten toe.