Wok met gelakte kip en edamamebonen

Ingrediënten

1 blikje Bonduelle Edamamebonen (sojabonen) 155 g
1 gele paprika
1 groene paprika
250 g taugé (sojascheuten)
100 g shiitake champignons
400 g kippenfilet
3 el ketjap
3 el sojasaus
1 el honing
1/2 chilipeper
2 lentuitjes
3 el arachideolie
peper

Wokmet gelakte kip en edamamebonen

Info

Bereiding

Aan de slag: verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snij ze in fijne reepjes.

Snij vervolgens de shiitake in plakjes, de lenteui in ringen en hak de chilipeper.

Bereid dan de marinade voor om de kip te lakken, dit doe je simpelweg door de ketjap- en sojasaus met honing te mengen.
Snij de kipfilet in reepjes en bak deze in een pan aan alle kanten half gaar en kruid goed af met peper. Verdeel er de saus over en laat nog even verder garen.

Verwarm in een wokpan de olie en bak de paprikareepjes, de sojascheuten en de shiitake champignons. Voeg de edamamebonen en de gehakte chilipeper toe en breng op smaak met sojasaus. De gelakte kippenreepjes mogen aan het einde toegevoegd worden.

Nog even afwerken met de lenteui en de schade beperken met de eetstokjes!
Tip: serveer er eventueel rijst of noedels bij

Recepten detail page banner