1. >Recept
  2. >Mexicaanse tostada met gerookte zalm

Mexicaanse tostada met gerookte zalm

2 personen
15 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 blikje Bonduelle rode kidneybonen (160 g)

6 el zonnebloemolie

4 tortilla wraps naturel

1 bekertje zure room (125 g)

1 bakje dille (15 g), fijngehakt

100 g fijngesneden ijsbergsla

100 g gerookte zalmfilet

½ rode ui, in halve ringen
Ingrediënten voor 2 personen
1 blikje Bonduelle rode kidneybonen (160 g)

6 el zonnebloemolie

4 tortilla wraps naturel

1 bekertje zure room (125 g)

1 bakje dille (15 g), fijngehakt

100 g fijngesneden ijsbergsla

100 g gerookte zalmfilet

½ rode ui, in halve ringen
  1. Stap 1
    Verhit in een koekenpan steeds 1 el olie en bak elke tortilla in 1-2 min. per kant goudbruin en krokant.
  2. Stap 2
    Verhit de laatste 2 el olijfolie. Schep de kidneybonen erdoor en bak 2 min. op laag vuur. Meng intussen de zure room met een beetje zout en de helft van de dille.
  3. Stap 3
    Beleg de krokante tortilla’s (tostada’s) met de ijsbergsla, de rest van de dille, de kidneybonen, de zalm en de uiringen. Schep er de dilleroom op en bestrooi met peper naar smaak.
Tip
Serveer ook eens kleine tostada’s van minitortilla’s als voorgerecht of lunch.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend