1. >Recept
  2. >Goedgevulde minestrone met courgetterijst en pesto

Goedgevulde minestrone met courgetterijst en pesto

2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle courgette (diepvries, 400 g)

2 el olijfolie

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 rode paprika, in blokjes

1 blik tomatenblokjes (400 g)

1 groentebouillontablet

1 blik cannellinibonen (310 g)

2 el groene pesto
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle courgette (diepvries, 400 g)

2 el olijfolie

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 rode paprika, in blokjes

1 blik tomatenblokjes (400 g)

1 groentebouillontablet

1 blik cannellinibonen (310 g)

2 el groene pesto
  1. Stap 1
    Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de knoflook met de paprika 2 min.
  2. Stap 2
    Voeg het blik tomatenblokjes, 500 ml water en het bouillontablet toe en breng aan de kook. Spoel intussen de cannellinibonen af en laat ze goed uitlekken.
  3. Stap 3
    Voeg de bonen en de courgetterijst toe aan de soep en kook ze 3 min. in de soep. Breng de soep op smaak met peper en naar wens een beetje zout.
  4. Stap 4
    Schep de soep in 2 kommen. Schep in elke kom een lepel pesto. Eventueel lekker met een ciabatta broodje.
Tip
Laat voor een vegan gerecht de pesto weg en bestrooi de soep met 2 tl geroosterde pijnboompitten.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend