Je moet de Youtube cookies accepteren om deze video te bekijken.
Ovengroenten met couscous
2 personen
30 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle ovengroenten pompoen, knolselderij & cherrytomaat (vers in het vriesvak, 400 g)
150 g couscous
4 chipolata worstjes
geraspte schil van 1 sinaasappel
4 takjes koriander (fijngehakt)
4 el olijfolie
1 tl gemalen komijn
peper
zout
- ovenschaal
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle ovengroenten pompoen, knolselderij & cherrytomaat (vers in het vriesvak, 400 g)
150 g couscous
4 chipolata worstjes
geraspte schil van 1 sinaasappel
4 takjes koriander (fijngehakt)
4 el olijfolie
1 tl gemalen komijn
peper
zout
- ovenschaal
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 210 ºC. Meng de ovengroenten in een ovenschaal met 2 el olijfolie, de komijn en de sinaasappelrasp. Bestrooi het met zout naar smaak en rooster de groenten 25 min. in de voorverwarmde oven (kan variëren per oven).
Stap 2
Strooi de couscous in een schaal en schenk er 250 ml heet water op. Laat de couscous 10 min. wellen.
Stap 3
Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de worstjes in 6 min. bruin en gaar.
Stap 4
Roer de couscous met een vork los en breng op smaak met 1 el olijfolie, zout en peper.
Stap 5
Schep de couscous op 2 borden en leg de worstjes bij de couscous. Schep vervolgens de ovengroenten erbij en bestrooi het geheel met de koriander.
Tip
Geen liefhebber van koriander? Neem platte peterselie of basilicum.