1. >Recept
  2. >Ovengroenten met couscous

Ovengroenten met couscous

2 personen
30 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle ovengroenten pompoen, knolselderij & cherrytomaat (vers in het vriesvak, 400 g)

150 g couscous

4 chipolata worstjes

geraspte schil van 1 sinaasappel

4 takjes koriander (fijngehakt)

4 el olijfolie

1 tl gemalen komijn

peper

zout

- ovenschaal
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle ovengroenten pompoen, knolselderij & cherrytomaat (vers in het vriesvak, 400 g)

150 g couscous

4 chipolata worstjes

geraspte schil van 1 sinaasappel

4 takjes koriander (fijngehakt)

4 el olijfolie

1 tl gemalen komijn

peper

zout

- ovenschaal
  1. Stap 1
    Verwarm de oven voor tot 210 ºC. Meng de ovengroenten in een ovenschaal met 2 el olijfolie, de komijn en de sinaasappelrasp. Bestrooi het met zout naar smaak en rooster de groenten 25 min. in de voorverwarmde oven (kan variëren per oven).
  2. Stap 2
    Strooi de couscous in een schaal en schenk er 250 ml heet water op. Laat de couscous 10 min. wellen.
  3. Stap 3
    Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de worstjes in 6 min. bruin en gaar.
  4. Stap 4
    Roer de couscous met een vork los en breng op smaak met 1 el olijfolie, zout en peper.
  5. Stap 5
    Schep de couscous op 2 borden en leg de worstjes bij de couscous. Schep vervolgens de ovengroenten erbij en bestrooi het geheel met de koriander.
Tip
Geen liefhebber van koriander? Neem platte peterselie of basilicum.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend