1. >Recept
  2. >Ovengroenten met risotto

Ovengroenten met risotto

2 personen
30 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle ovengroenten pompoen, knolselderij en cherrytomaat (vers in het vriesvak, 400 g)

150 g risotto

500 ml groentebouillon

50 g Parmezaanse kaas

1 sjalot (gesnipperd)

3 el olijfolie

handvol basilicumblaadjes

peper

zout

- ovenschaal
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle ovengroenten pompoen, knolselderij en cherrytomaat (vers in het vriesvak, 400 g)

150 g risotto

500 ml groentebouillon

50 g Parmezaanse kaas

1 sjalot (gesnipperd)

3 el olijfolie

handvol basilicumblaadjes

peper

zout

- ovenschaal
  1. Stap 1
    Verwarm de oven voor tot 210 ºC. Meng de ovengroenten in een ovenschaal met 2 el olijfolie. Bestrooi het met zout naar smaak. Rooster de groenten 25 min. in de voorverwarmde oven (kan variëren per oven).
  2. Stap 2
    Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Schep de risotto erdoor en bak 1 min. tot de korrels glanzen.
  3. Stap 3
    Schenk 250 ml bouillon in de pan en laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen. Roer regelmatig en herhaal dit met de rest van de bouillon. Kook de rijst zo in 18-20 min. beetgaar.
  4. Stap 4
    Rasp de helft van de Parmezaanse kaas en snijd of hak de andere helft in vlokjes. Neem de risotto van het vuur en meng er de geraspte kaas, de helft van de blaadjes basilicum en peper naar smaak door.
  5. Stap 5
    Verdeel de risotto over 2 borden en schep de ovengroenten erbij. Bestrooi het met de rest van de basilicumblaadjes en de parmezaanvlokken.
Tip
Roer voor extra romige risotto vlak voor het serveren een scheut slagroom door de rijst. Ook lekker; groene pesto door de risotto, of fruit met de sjalot 1 fijngehakt rood pepertje (zonder zaadlijsten) mee.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend