Je moet de Youtube cookies accepteren om deze video te bekijken.
Spinaziesalade met geroosterde zoete aardappel en harissa-kikkererwten
2 personen
40 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 blikje Bonduelle kikkererwten (150 g)
300 g zoete aardappelen
2 el olijfolie
75 g Griekse yoghurt
sap van ½ limoen
½ teen knoflook
1½ tl harissa
50 g (baby)spinazie
1 sjalotje, fijngesnipperd
2 el ongezouten gepelde pistachenoten, grofgehakt
2 takjes platte peterselie, grofgehakt
- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten voor 2 personen
1 blikje Bonduelle kikkererwten (150 g)
300 g zoete aardappelen
2 el olijfolie
75 g Griekse yoghurt
sap van ½ limoen
½ teen knoflook
1½ tl harissa
50 g (baby)spinazie
1 sjalotje, fijngesnipperd
2 el ongezouten gepelde pistachenoten, grofgehakt
2 takjes platte peterselie, grofgehakt
- bakplaat met bakpapier
recept gemaakt met
Kikkererwten
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in partjes van 1 cm. Leg de zoete aardappel op de bakplaat en besprenkel met 1 el olijfolie. Rooster ze in de voorverwarmde oven in 15-20 min. gaar.
Stap 2
Klop een dressing van de yoghurt, het limoensap, de geperste knoflook en 2 el water. Breng op smaak met peper.
Stap 3
Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de kikkererwten 2 min. Schep de harissa erdoor en bak ze nog 1 min.
Stap 4
Strooi de spinazie met het sjalotje op 2 borden. Verdeel er de zoete aardappel met de kikkererwten over. Besprenkel de salades met de dressing en bestrooi met de pistachenoten en de peterselie.