1. >Recept
  2. >Fattoush met broccolirijst

Fattoush met broccolirijst

Fattoush met broccolirijst
Gemiddeld
2 personen
25 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle broccolirijst (diepvries, 400 g)

2 Libanese platbroden

4 el olijfolie extra vierge

2 kropjes baby-romaine sla

3 tomaten

4 radijsjes

1 bosui

1 bosje platte peterselie

½ teentje knoflook

sap van 1 limoen

3 el granaatappelpitjes
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle broccolirijst (diepvries, 400 g)

2 Libanese platbroden

4 el olijfolie extra vierge

2 kropjes baby-romaine sla

3 tomaten

4 radijsjes

1 bosui

1 bosje platte peterselie

½ teentje knoflook

sap van 1 limoen

3 el granaatappelpitjes
  1. Stap 1
    Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de platbroden op de bakplaat en bestrijk ze met 1 el olijfolie. Bak de broden in de voorverwarmde oven in 5 min. krokant. Bereid de broccolirijst volgens de aanwijzingen en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Stap 2
    Snijd intussen de sla in reepjes. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schaaf of snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de bosui in ringetjes en hak de peterselie fijn.
  3. Stap 3
    Pers of rasp de knoflook. Klop een dressing van de laatste 3 el olijfolie, het limoensap en de knoflook. Breek het brood in stukjes.
  4. Stap 4
    Meng in een schaal de sla, de tomaat, de radijsjes, de bosui en de peterselie met de broccolirijst. Schep er de granaatappelpitjes met zout en peper naar smaak door.
  5. Stap 5
    Schep de salade op twee borden. Bestrooi met wat knapperig brood en besprenkel met de limoendressing. Serveer de salade met de rest van het brood.
Rasp ook de groene schil van de limoen en voeg aan de limoendressing toe voor een extra frisse smaak.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend