1. >Recept
  2. >Groente-zonnetjes met rijst

Groente-zonnetjes met rijst

Groente-zonnetjes met rijst
Makkelijk
4 personen
15 min
Ingrediënten
voor 4 personen
300 g witte rijst

1 verpakking Bonduelle Groente Rondo’s Pompoen/Pastinaak (8 stuks)

200 ml woksaus sweet & sout

1 rode paprika

1 gele paprika

2 witte druiven

1 zwarte olijf

½ tl gedroogde oregano
Ingrediënten voor 4 personen
300 g witte rijst

1 verpakking Bonduelle Groente Rondo’s Pompoen/Pastinaak (8 stuks)

200 ml woksaus sweet & sout

1 rode paprika

1 gele paprika

2 witte druiven

1 zwarte olijf

½ tl gedroogde oregano
  1. Stap 1
    Kook de rijst en bereid de Groente Rondo’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm in een wok of steelpan de woksaus 1-2 min.
  2. Stap 2
    Snijd intussen de paprika’s in dunne reepjes. Snijd de druiven in 8 plakjes en de olijf in 8 stukjes.
  3. Stap 3
    Verdeel de rijst over 4 borden. Stapel op elk bord rijst steeds 2 Groente Rondo’s. Leg de gele en rode paprikareepjes afwisselend als zonnestralen rondom de Groente Rondo’s.
  4. Stap 4
    Maak de zonnetjes af met de paprikareepjes als mond en de plakjes druif en olijf als ogen. Bestrooi met een beetje oregano. Serveer met de woksaus.
Tip
Paprika over? Snijd in blokjes en roerbak samen met de zoetzure woksaus.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend