1. >Recept
  2. >Snijbonenstamppot met paprika en falafel

Snijbonenstamppot met paprika en falafel

2 personen
30 min
Ingrediënten
voor 2 personen
½ zak Bonduelle Snijboontjes (vers in het vriesvak, à 400 g)

600 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken

2 el olijfolie

1 ui, gesnipperd

1 rode paprika, in blokjes

200 g falafel

150 ml volle yoghurt

½ tl kerrie of ras el hanout

3 takjes koriander, grofgehakt

- pureestamper
Ingrediënten voor 2 personen
½ zak Bonduelle Snijboontjes (vers in het vriesvak, à 400 g)

600 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken

2 el olijfolie

1 ui, gesnipperd

1 rode paprika, in blokjes

200 g falafel

150 ml volle yoghurt

½ tl kerrie of ras el hanout

3 takjes koriander, grofgehakt

- pureestamper
  1. Stap 1
    Kook de aardappelen in 15-20 min. gaar. Voeg na 10 min. de bevroren snijboontjes toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de aardappelen met de snijboontjes in nog 5-10 min. gaar.
  2. Stap 2
    Verhit intussen in een koekenpan 1 el olijfolie. Fruit de ui 1 min. Voeg de paprika toe en bak 4 min. mee. Schep de groenten op een bord.
  3. Stap 3
    Schenk in de koekenpan de laatste el olijfolie. Bak de falafel 5 min. Keer ze regelmatig.
  4. Stap 4
    Giet de aardappelen met de snijboontjes af en stamp ze fijn. Schep de yoghurt met de ui, de paprika en de kerrie of ras el hanout door de stamppot. Breng op smaak met peper.
  5. Stap 5
    Verdeel de stamppot op 2 borden. Bestrooi met de koriander en schep de falafel erbij.
Tips
- Vervang de falafel door kibbeling of roerbakgarnalen. - Gebruik plantaardige ongezoete yoghurt of sojamelk om het gerecht vegan te maken.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend