1. >Recept
  2. >Spruitjesstamppot met kibbeling en krokante uiringen

Spruitjesstamppot met kibbeling en krokante uiringen

2 personen
30 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle Spruitjes (vers in het vriesvak, à 400 g)

600 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken

150 g kibbeling (uit de koeling)

1 el boter of olie

1 ui, in ringen

75 ml halfvolle melk

- pureestamper
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle Spruitjes (vers in het vriesvak, à 400 g)

600 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken

150 g kibbeling (uit de koeling)

1 el boter of olie

1 ui, in ringen

75 ml halfvolle melk

- pureestamper
  1. Stap 1
    Kook de aardappelen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de spruitjes toe en kook ze samen verder gaar.
  2. Stap 2
    Bereid intussen de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking in de koekenpan of de oven.
  3. Stap 3
    Verhit in een koekenpan de boter of olie. Bak de uiringen in 6-8 min. goudbruin en krokant. Verwarm de melk.
  4. Stap 4
    Giet de aardappelen met de spruitjes af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Stap 5
    Schep de spruitjesstamppot op 2 borden. Verdeel er de krokante uiringen over en leg de kibbeling erbij.
Tip
Lekker met remouladesaus.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend