1. >Recept
  2. >Tagliatelle met erwtjes en spinaziepesto

Tagliatelle met erwtjes en spinaziepesto

2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
½ zak Bonduelle Tuinerwtjes zeer fijn (vers in het vriesvak, à 400 g)

150 g tagliatelle

25 g spinazie

1 teen knoflook

1 el pijnboompitten

4 el olijfolie extra vierge

3 el geraspte Parmezaanse kaas

- staafmixer
Ingrediënten voor 2 personen
½ zak Bonduelle Tuinerwtjes zeer fijn (vers in het vriesvak, à 400 g)

150 g tagliatelle

25 g spinazie

1 teen knoflook

1 el pijnboompitten

4 el olijfolie extra vierge

3 el geraspte Parmezaanse kaas

- staafmixer
  1. Stap 1
    Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  2. Stap 2
    Doe de spinazie, de knoflook, de pijnboompitten en 3 el olijfolie in een maatbeker en pureer met de staafmixer tot een gladde pasta. Roer de kaas erdoor en breng de pesto op smaak met peper.
  3. Stap 3
    Verhit in een ruime koekenpan de laatste el olijfolie. Roerbak de nog bevroren tuinerwtjes 6 min.
  4. Stap 4
    Giet de tagliatelle af. Meng de pasta met de pesto door de tuinerwtjes en breng op smaak met peper. Verdeel de tagliatelle over 2 borden en serveer met extra geraspte Parmezaanse kaas.
Tip
Lekker met een tomatensalade met balsamicodressing.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend