Black eye bonenschotel met pindakaas uit Ghana

Ingrediënten

2 blikken Bonduelle Black eye bonen à 425 ml, afgespoeld en uitgelekt
2 eetlepels olijfolie
2 uien, fijngesnipperd, *tip: Bonduelle Kookhulp fijngesnipperde uitjes
2 cm gemberwortel, geraspt
4 sardientjes in olie, in stukjes (ca. 125 gram)
1 blikje tomatenpuree (ca. 68 gram)
3 eetlepels pindakaas
1 rijpe banaan, geprakt
1 theelepel sambal oelek

Blackeye bonenschotel met pindakaas uit Ghana

Info

Bereiding

Verhit de olijfolie en bak de ui met de gember 2-3 minuten.

Doe de sardientjes en de tomatenpuree erbij en bak dit 2 minuten.

Voeg een flinke scheut water toe en roer het goed door elkaar. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen tot de sardientjes goed verdeelt zijn in het mengsel.

Voeg de black-eye bonen, smeuïge pindakaas, banaan en sambal toe en warm het geheel goed door. Je kunt het net zo pittig maken als je zelf wilt. Voeg eventueel nog wat water toe als het geheel te dik is.

Serveer deze heerlijke bonenschotel met rijst en een frisse komkommersalade.

Recepten detail page banner