Black eye bonenschotel met pindakaas uit Ghana

Black eye bonenschotel met pindakaas uit Ghana

Black eye bonenschotel met pindakaas uit Ghana

Beoordeling
Average: 2 (4 votes)

In de Afrikaanse keuken worden vaak de meest uiteenlopende ingrediënten gebruikt, die samen een overheerlijk gerecht vormen. Probeer eens deze verrassende bonenschotel met, je leest het goed, pindakaas en banaan!

  • Banaan
  • Witte ui
  • Black Eyed bonen

Bereiding

Verhit de olijfolie en bak de ui met de gember 2-3 minuten.

Doe de sardientjes en de tomatenpuree erbij en bak dit 2 minuten.

Voeg een flinke scheut water toe en roer het goed door elkaar. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen tot de sardientjes goed verdeelt zijn in het mengsel.

Voeg de black-eye bonen, smeuïge pindakaas, banaan en sambal toe en warm het geheel goed door. Je kunt het net zo pittig maken als je zelf wilt. Voeg eventueel nog wat water toe als het geheel te dik is.

Serveer deze heerlijke bonenschotel met rijst en een frisse komkommersalade.

Elke hap van deze verrukkelijke bonenschotel is door de verscheidenheid aan smaken een geheel nieuwe ervaring. Eet smakelijk en geniet!