1. >Recept
  2. >Kik curry

Kik curry

Kik curry
Makkelijk
4 personen
25 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik Bonduelle Kikkererwten (310 g)

1 zak Bonduelle Bloemkoolroosjes (diepvries, 400 g)

300 g basmatirijst

2 rode puntpaprika’s

2 el olie

2 el milde currypasta

1 blik kokosmelk (400 ml)

½ bosje koriander
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik Bonduelle Kikkererwten (310 g)

1 zak Bonduelle Bloemkoolroosjes (diepvries, 400 g)

300 g basmatirijst

2 rode puntpaprika’s

2 el olie

2 el milde currypasta

1 blik kokosmelk (400 ml)

½ bosje koriander
  1. Stap 1
    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in reepjes.
  2. Stap 2
    Verhit in een ruime koekenpan de olie. Bak de paprika 3 min. Schep de currypasta erdoor en bak 1 min. mee.
  3. Stap 3
    Schenk de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Voeg de bloemkoolroosjes toe en verwarm 5 min.
  4. Stap 4
    Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Schep de kikkererwten door de curry en verwarm nog 3-4 min.
  5. Stap 5
    Schep de rijst in 4 diepe borden of kommen. Verdeel er de curry over. Bestrooi met grofgehakte koriander.
Tip
Lekker met naan en partjes limoen.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend