1. >Recept
  2. >Kik kerrie

Kik kerrie

Kik kerrie
Makkelijk
4 personen
25 min
Ingrediënten
voor 4 personen
2 blikken Bonduelle Kikkererwten (à 310 g)

1 komkommer

2 el suiker

50 ml wittewijnazijn

300 g witte rijst

1 ui

2 rode paprika’s

2 el olie

1 el kerrie

400 ml kookroom

1 takje peterselie
Ingrediënten voor 4 personen
2 blikken Bonduelle Kikkererwten (à 310 g)

1 komkommer

2 el suiker

50 ml wittewijnazijn

300 g witte rijst

1 ui

2 rode paprika’s

2 el olie

1 el kerrie

400 ml kookroom

1 takje peterselie
  1. Stap 1
    Schaaf of snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Roer de suiker door de wijnazijn. Schep er de komkommer door en zet apart.
  2. Stap 2
    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de paprika’s in blokjes.
  3. Stap 3
    Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui 1 min. Voeg de paprika toe en bak ze in 8 min. zacht. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken.
  4. Stap 4
    Schep de kerrie door de paprika. Schenk de kookroom in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de kikkererwten toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur. Hak de peterselie fijn.
  5. Stap 5
    Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de kik kerrie bij en bestrooi met de peterselie.
Tip
Voeg 1 blikje ananasstukjes (227 g) met het sap toe.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend