1. >Recept
  2. >Libanese salade met bloemkoolrijst

Libanese salade met bloemkoolrijst

Libanese salade met bloemkoolrijst
Makkelijk
2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (diepvries, 400 g)

3 tomaten

½ komkommer

1 bosje platte peterselie

2 takjes munt

4 el olijfolie extra vierge

200 g falafel

½ tl gemalen komijn

2-3 el citroensap

100 g hummus (koelvers of zie tip)
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle bloemkoolrijst (diepvries, 400 g)

3 tomaten

½ komkommer

1 bosje platte peterselie

2 takjes munt

4 el olijfolie extra vierge

200 g falafel

½ tl gemalen komijn

2-3 el citroensap

100 g hummus (koelvers of zie tip)
  1. Stap 1
    Bereid de broccolirijst volgens de aanwijzingen en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Stap 2
    Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepeltje. Snijd het komkommervlees in kleine blokjes. Hak de peterselie en de blaadjes van de takjes munt fijn.
  3. Stap 3
    Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de falafel in 5 min. bruin en warm.
  4. Stap 4
    Meng de broccolirijst met de tomaat, de komkommer, de peterselie, de munt, de laatste 2 el olijfolie en de komijn. Breng de salade op smaak met het citroensap, zout en peper.
  5. Stap 5
    Verdeel de salade met de falafel over 2 borden. Serveer met de hummus.
Maak de hummus zelf. Ga voor het recept naar bonduelle.nl.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend