1. >Recept
  2. >Boterkoek van crispy maïs

Boterkoek van crispy maïs

6+ personen
70 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 blikje Bonduelle crispy maïs (150g)

200 gram bloem

175 gram roomboter

150 gram witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

1 ei (om te besmeren)

snufje zout
Ingrediënten voor 1 personen
1 blikje Bonduelle crispy maïs (150g)

200 gram bloem

175 gram roomboter

150 gram witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

1 ei (om te besmeren)

snufje zout
  1. Stap 1
    Doe de maïs, bloem, roomboter, witte basterdsuiker, vanillesuiker en het snufje zout in een kom. Kneed dit vervolgens tot een egale massa.
  2. Stap 2
    Bedek een vorm van ca. 12 cm met bakpapier, verdeel het deeg over de vorm en druk het plat met een natte lepel. Bestrijk het vervolgens met een beetje losgeklopt ei.
  3. Stap 3
    Bak het af in een heteluchtoven op 170 graden ca. 30 minuten totdat de bovenkant mooi bruin is.
  4. Stap 4
    Laten afkoelen en direct eten is het lekkerst. Het is goed afgedekt 2 dagen houdbaar.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend