1. >Recept
  2. >Hollandse groentecurry met kip

Hollandse groentecurry met kip

2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
½ zak Bonduelle Tuinerwtjes en worteltjes zeer fijn (vers in het vriesvak, à 400 g)

150 g basmatirijst

1 el zonnebloemolie

1 ui, gesnipperd

150 g kipfiletblokjes

1 el milde Indiase currypasta (pot)

1 pakje kokosmelk (200 ml)

1 takje peterselie, fijngehakt
Ingrediënten voor 2 personen
½ zak Bonduelle Tuinerwtjes en worteltjes zeer fijn (vers in het vriesvak, à 400 g)

150 g basmatirijst

1 el zonnebloemolie

1 ui, gesnipperd

150 g kipfiletblokjes

1 el milde Indiase currypasta (pot)

1 pakje kokosmelk (200 ml)

1 takje peterselie, fijngehakt
  1. Stap 1
    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Stap 2
    Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui 1 min. Voeg de kipblokjes toe en bak ze in 3 min. goudbruin. Schep de nog bevroren tuinerwtjes en worteltjes erdoor en bak nog 2 min.
  3. Stap 3
    Roer de currypasta door de groenten met de kip en bak 1 min. Schenk de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de curry nog 5 min. zachtjes.
  4. Stap 4
    Verdeel de rijst over 2 borden. Schep de groentecurry met de kip erbij en bestrooi met de peterselie.
Tip
Liever zonder vlees? Vervang de kipfiletblokjes door tofu of serveer met 3 gekookte eieren in partjes.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend