1. >Recept
  2. >Lauwwarme salade met geroosterde zoete aardappel, sperzieboontjes en tonijn

Lauwwarme salade met geroosterde zoete aardappel, sperzieboontjes en tonijn

2 personen
35 min
Ingrediënten
voor 2 personen
½ zak Bonduelle Franse Sperzieboontjes (vers in het vriesvak, à 400 g)

400 g zoete aardappelen

5 el olijfolie extra vierge

1 tl mosterd

1 el rodewijnazijn

50 g krulsla melange

1 blikje tonijnstukken in olijfolie (145 g), uitgelekt

1 rode ui, in halve ringen

50 g zwarte olijven

- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten voor 2 personen
½ zak Bonduelle Franse Sperzieboontjes (vers in het vriesvak, à 400 g)

400 g zoete aardappelen

5 el olijfolie extra vierge

1 tl mosterd

1 el rodewijnazijn

50 g krulsla melange

1 blikje tonijnstukken in olijfolie (145 g), uitgelekt

1 rode ui, in halve ringen

50 g zwarte olijven

- bakplaat met bakpapier
  1. Stap 1
    Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Schil de aardappelen en snijd ze in partjes van 1 cm. Leg de aardappelpartjes op de bakplaat en besprenkel ze met 2 el olijfolie. Rooster de aardappelpartjes in 15 min. gaar.
  2. Stap 2
    Kook de sperzieboontjes in ruim kokend water met zout 2 min. Giet ze af en laat goed uitlekken.
  3. Stap 3
    Klop een dressing van de mosterd, de wijnazijn en de resterende 3 el olijfolie. Voeg peper naar smaak toe.
  4. Stap 4
    Strooi de slamelange op 2 borden. Verdeel er de aardappelpartjes, de sperzieboontjes, de tonijn, de ui en de olijven over. Besprenkel de salades met de vinaigrette.
Tip
Strooi de slamelange op 2 borden. Verdeel er de aardappelpartjes, de sperzieboontjes, de tonijn, de ui en de olijven over. Besprenkel de salades met de vinaigrette.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend