1. >Recept
  2. >Vissaltimbocca met courgetterijst en rucolasalade

Vissaltimbocca met courgetterijst en rucolasalade

2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 zak Bonduelle courgette (vers in het vriesvak, 400 g)

150 g kabeljauwfilet

2-4 blaadjes salie

2 plakjes parmaham

4-5 el olijfolie

75 g rucola

1 rode ui, in halve ringen

50 g halfgedroogde tomaatjes, in stukjes

- 2 cocktailprikkers
Ingrediënten voor 2 personen
1 zak Bonduelle courgette (vers in het vriesvak, 400 g)

150 g kabeljauwfilet

2-4 blaadjes salie

2 plakjes parmaham

4-5 el olijfolie

75 g rucola

1 rode ui, in halve ringen

50 g halfgedroogde tomaatjes, in stukjes

- 2 cocktailprikkers
  1. Stap 1
    Verdeel de kabeljauwfilet in twee porties. Leg op elke portie 1-2 salieblaadjes en omwikkel met de parmaham. Steek vast met een cocktailprikker.
  2. Stap 2
    Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de vissaltimbocca in 8 min. bruin en gaar. Verhit in een wok 1 el olijfolie. Roerbak de courgetterijst in 1 el olijfolie 7 min. of kook 3 min.
  3. Stap 3
    Meng de rucola met de ui, de tomaatjes en de laatste 3 el olijfolie. Breng de salade op smaak met peper.
  4. Stap 4
    Leg de vissaltimbocca op 2 borden. Schep er de courgetterijst bij en serveer met de rucolasalade.
Tip
Liever met kip? Vervang de visfilet door 2 kleine kipfilets of -schnitzels. Bak de kip in 10-12 min. bruin en gaar.
Verras jezelf
MakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend