Je moet de Youtube cookies accepteren om deze video te bekijken.
Bean biryani
Bean biryani
Makkelijk
4 personen
25 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 zak Bonduelle bonenmix (diepvries, 300 g)
300 g basmatirijst
1 ui
2 tenen knoflook
3 cm gemberwortel
2 el zonnebloemolie
2 el garam masala (Indiase specerijenmix, zie tip)
3 tomaten
1 bosje koriander (15 g)
- rasp
Ingrediënten voor 4 personen
1 zak Bonduelle bonenmix (diepvries, 300 g)
300 g basmatirijst
1 ui
2 tenen knoflook
3 cm gemberwortel
2 el zonnebloemolie
2 el garam masala (Indiase specerijenmix, zie tip)
3 tomaten
1 bosje koriander (15 g)
- rasp
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gember fijn.
Stap 2
Verhit in een ruime koekenpan de olie. Fruit de ui met de knoflook en de gember 1 min. Schep de garam masala erdoor.
Stap 3
Voeg de bevroren bonenmix toe en bak nog 8 min. zachtjes. Snijd intussen de tomaten in blokjes. Hak de koriander fijn.
Stap 4
Schep de rijst met de tomatenblokjes door het bonenmengsel en bak 1 min. al omscheppend. Breng de biryani op smaak met de fijngehakte koriander, zout en peper.
Tip
Bestrooi de bean biryani met geroosterd amandelschaafsel.